петък, 14 ноември 2008 г.

Билки + ечемичен зародиш гонят стреса


Стресът по своята същност е проява на нарушено приспособя­ване към житейските ситуации. Той мозй* да бъде полезен и мо-тивиращ -свързан с положителни емоции и вълнения, но може да бъде и вреден - нарича се ди-стрес и за съжаление се среща доста по-често.

Дистресът може да бъде фи­зиологичен - свързан с промени в телесните процеси при извърш­ването на различни несвойстве­ни за организма дейности, и пси­хически - свързан с промени в психиката, физиологичният и психическият дистрес са взаимно свързани и еднакво опасни. Те имат определена роля в разви­тието на всяко заболяване. Съ­здават риск от сериозни здравни проблеми: нарушаване на имуни­тета, атеросклероза и сърдечен инфаркт, повишено кръвно наля­гаме и мозъчен инсулт, стомаш­но-чревни заболявания, свръхте-гло и затлъстяване, ракови забо­лявания.

Всеки стрес, особено този, предизвикан от разочарования, неуспех,негативни преживявания, оставя в нашия организъм необратими следи, които се натрупват

и в много случаи се проявяват с по-голяма сила с напредването на възраст.

Затова на всяка мярка, насоче­на към отстраняване или смекча­ване на негативните психоатаки, следва да се отделя подобаващо внимание. Интересно е да се знае, че всичко, което се приема през устата -храни, подправки, билкови и витаминно-минерални добавки - влияе положително или отрицателно върху способността на организма да противостои на стреса. За жалост продължава да е масова консумацията на тежки­те, концентрирани и силно под­правени с химически субстанции храни и напитки. Но държащият на здравето си потребител тряб­ва да подбира натуралните, бога­ти на витамини, минерали и анти-оксиданти източници: плодове, зеленчуци, ядки и растителни масла, пълнозърнести продукти.

Хранителните добавки, съдържащи

натурални билкови \ съставки, укрепват нервната система и я правят по-устойчива на стреса.

Те са за предпочитане пред ле­карствените форми, които водят до пристрастяване и зависимост. Лесноусвоими са екстрактите от успокояващо действащите билки маточина и лавандула. Таблети-рани екстракти от билките мато­чина и лавандула, както и ек­стракт от покълнал зародиш от ечемик се продават в аптеките с търговското наименование "Bland". Ечемиченият зародиш по естествен начин набавя необхо­димите при стрес витамини от групата В, както и минералите ка­лий и магнезий. Комбинацията от трите екстракта с природен про­изход прави "Бланд" изключител­но подходящ фитопродукт при наличие на стресови фактори. Лекувайте навреме малките смущения (безпокойство, страх, нервност, напрежение),

за да не прераснат в хронични заболявания с трайно негативно влияние не само върху психика­та, а и върху физическото ви здраве.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ: ТАЙНАТА РЕЦЕПТА НА ЛИДИЯ КОВАЧЕВА - Отслабни с Лекота!


figurata.com

Няма коментари: