Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: tzankostefanov
Категория: Новини
Прочетен: 441557
Постинги: 60
Коментари: 104
Гласове: 83
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
23.05.2010 17:42 - Прополис - имунен стимулатор
Автор: tzankostefanov Категория: Новини   
Прочетен: 6472 Коментари: 3 Гласове:
2



Прополисът подсилва имунната система и е безценен помощник при профилактиката на грипа.

image

В моменти на опасност от грипни епидемии или, не дай си Боже, пандемии, ние не трябва да изпадаме в паника, а трябва да обърнем сериозно внимание на нашата имунна система. Подсилването на имунитета е най-добрия метод за предпазване от вирусни инфекции. В такива случаи е хубаво все повече да се обръщаме към чудесата от природата и да започнем да търсим естествени алтернативи на вредните лекарства. Познатите антибиотици помагат при борбата с вирусните заболявания, но оказват и значителни вреди на организма. Прекомерната им употреба отслабва имунната система и увеличава резистентността (устойчивостта) на микроорганизмите към тях.

В народната медицина можем да намерим чудесни заместители на антибиотиците. Следвайки максимата, че най-добрата защита е атаката, човек не трябва да чака появата на вирусната инфекция, за да вземе предпазни мерки. За да не се разболяваме и за да не прибягваме винаги до фармацевтични методи за лечение, всеки от нас следва да укрепи имунната си система, която най-добре може да се справя с бактериите и вирусите.

Отлично естествено средство за подсилване на имунитета е прополисът, наричан още пчелен клей. Прополисът е уникален пчелен продукт, който човекът използва от хилядолетия, и който за това време е доказал способността си да се справя с вредните микроорганизми. Асирийците го използват за лечение на рани и тумори. Жреците в Древен Египет го употребяват като лек за различни болести и при балсамиране. С негова помощ пък инките се борят с треската. Известният персийски лекар и философ Авицена описва прополиса като мощен антисептик, даващ жизненост.

Прополисът (пчелният клей) представлява смолисто вещество с тъмнозелен до кафяв цвят. Той е съставен от смоли 50-80%, восъци 10-35%, етерични масла 5-15%, прашец 5-15% и много други биологично-активни вещества. Изключително богат е на важни витамини и минерали. Флавоноидите са основният компонент на прополиса и представляват около 25% от неговия състав. Флавоноидите имат противомикробно, антивирусно, противовъзпалително и антиинфекциозно действие върху човешкия организъм.

Прополисът е доказан имуностимулатор, който се окачествява и като естествен широкоспектърен антибиотик. Той не само предпазва от инфекциозни заболявания, но и помага на организма да се справи с тях. Прополисът е един от малкото естествени продукти, които имат антивирусно действие. Научно установено е, че екстрактът от прополис спира развитието на Virus influenzae (грипен вирус).На аптечния пазар в момента се разпространява екстракт от прополис във вид на капсули. Той е добре дозиран, изключително практичен и удобен за употреба. Известните досега спиртни разтвори на прополис също дават положителни резултати, но чрез тях не се извличат напълно всички активни вещества от натуралния продукт и употребата им е много затруднена. За да приготвите нужната доза всеки път ви е нужен капкомер, за да се броят капките, чаша с течност (вода, мляко или др.), която след това не може да се измие. В случай, че капка от спиртния разтвор на прополиса попадне върху дреха, забравете, че може да я изперете. Петното остава за вечни времена. Прополисът на капсули спестява тези главоболия и вашето безценно време.


Тагове:   здраве,   грип,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Чудесна статия
30.08.2010 20:07
Откъсването на човечеството от природата е грешка, а не използването на природни продукти - голям пропуск. Обаче, мисля, че все повече хора се обръщат към народната медицина и Ви благодаря за ценните съвети. Само имам една забележка, ако позволите - като ще давате съвети и илачи от природата - дайте съветите докрай, а не кавайте в аптеките има таблетки с прополис. Тези теблетки не могат да се сравнят с натуралния :)
П.С. антибиотиците нямат касателство с вирусните инфекции, а с БАКТЕРИАЛНИТЕ ;)
цитирай
2. tzankostefanov - :)
02.09.2010 00:44
Приемам забележката, благодаря.
цитирай
3. анонимен - gogol
24.12.2010 01:59
Съмнявам се в качествата на продаваните продукти понеже не са лекарства а "добавки"и затова не подлежат на контрол.Купувал съм 30 %-ов спиртен прополис , а сега си го правя сам и виждам разликата.Продаваният не вярвам да е повече от 5-10 %.Щом се злоупотребява с хляб,колбаси ,риби,млека ,лекарства и с всичко друго за което можете да се сетите ,защо точно за това трябва да са коректни.За съжаление фалшификацията стана норма за повечето производители.
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Архив