(NaturalNews)

Медицината счита, че ходене по-голяма нужда по-малко от три пъти седмично е знак на хроничен запек. Също така счита и, че едно изхождане на ден е повече от достатъчно. Китайската медицина и аюрведа смята, че две или три изхождания дневно са по-здравословни от едно на ден, стига да не е диария или прекалено рядко. Друг знак за запек са твърди изпражнения с трудност при изхождане. При нередовно посещаване на тоалетната изпражненията остават и токсините от бактерии, блокирани в тях, се абсорбират в кръвта. Има различни решения и техники за лекуване на запека.

Лечение на запек

(1) Изглежда всички са съгласни, че навикът да „стискаме“ е предшественик на запека. Без значение дали този навик е предизвикан от нежеланието ни да посещаваме обществени тоалетни или от нещо друго, то е факт. Тогава каквото е трябвало да излезе изсъхва и се втвърдява и така започват неприятностите.

(2) Добре е по време на хранене да подпомагате панкреаса чрез приемане на ензимни добавки. Ензимите са част от суровите растителни храни. Готвенето уврежда тези катализатори за храносмилането, така че освен ако не консумирате много сурови растителни храни или прясно изцеден сок е необходимо да приемате добавки с ензими.

(3) Малко вода смесена с нефилтриран, непастьоризиран ябълков оцет или бетаин хидрохлорид точно преди всяко хранене, често се препоръчва, за да се засилят стомашните киселини, от където започва първата голяма стъпка на храносмилането. Особено препоръчително е за по-възрастните хора.

(4) Пиенето на чаша топла лимонова вода без подсладител веднага след събуждане е стар и много полезен метод. Така се стимулира черния дроб и производство на течност от жлъчния мехур, която се комбинира с хранителните ензими и ензими от панкреаса.

(5) Трифала е отлична хранителна добавка за долния стомашно-чревен тракт и дебелото черво. Ежедневната му употреба преди лягане или сутрин с топлата лимонова вода е помогнал на много хора със запек.  Резултатът от това не е мигновен, но с течение на времето проблемите със запек ще останат в миналото.

(6) Понякога нискомаслените диети носят повече здравни проблеми, отколкото решения. Когато става въпрос за решение на запека, е по-добре да се консумират доста здравословни мазнини, както от животински произход така и от растителен. Здравословните мазнини са от биологични източници и са неподправени, нехидрогенирани или обработени по някакъв друг начин.

(7) Поддържането на високо съдържание на пробиотични бактерии в чревната флора, поради ред причини, включително и насърчаване редовността на изхождане.

Ето и някои съвети, които действат бързо и решават проблема със запека временно. Сок или сушени сини сливи, няколко грама рициново масло в равни количества със сок от портокал или една, две супени лъжици рициново масло преди лягане. Поставянето на малка табуретка за повдигане на краката докато сте в тоалетната или приклякване на земята са доста полезни при проблеми с изхождането. Някои използват и малък душ за клизма.

Автор: PF Louis

Източник: http://www.naturalnews.com/039165_chronic_constipation_remedies_solutions.html#ixzz2X197u7IB

Превод от английски на български

By admin

3 thoughts on “Седем натурални решения за хроничен запек”
  1. ползвам манитол банка 15 % 500мг изпивасе 250мг на гладно сутрин има ефект след 4 часа

Напиши коментар

Добави обява

×
×