Как да контролирате месечния си цикъл?

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да контролирате месечния си цикъл?
23884
Как да контролирате месечния си цикъл?

Често месечния цикъл контролира жените, а не те него. Ясно е, че всяка жена би искала да контролира цикъла си, за да не се чувства като в окови, когато е на плажа или когато иска да спортува.

Стресът, умората, диетите, сексът също са неща, които могат да бъдат причина за забавяне или подраняване на цикъла. Жените, които имат редовен сексуален живот по-рядко имат проблеми с менструацията. Но най-често гинекологичните заболявания стоят в основата на тези аномалии, тогава задължително трябва да се консултирате с лекар.

Бабини съвети

Един от бабините съвети как да контролирате цикъла е свързан с приема на голяма доза на витамин С, която ще забави цикъла. Но това не винаги ще ви гарантира резултат.Предозирането с витамин С може да има сериозни последици за тялото, като повишен риск от образуване на тромби в кръвоносните съдове.

Как по здравословен начин да контролирате цикъла - използвайте билкови чайове. Можете да опитате с чай от жълт кантарион, седевче, бял оман, градински чай. Ефективен за нередовен цикъл и обилна менструация е и чаят от равнец. Ежедневната употреба може да доведе до забавяне на менструация. Но дори и при употрбета на билкови чайове трябва да се консултирате с лекар.

Контрацептивни таблетки

Повечето гинеколози предписват хормонални лекарства като средство за контролиране на цикъла. Едни от тях са и противозачатъчните, с които е възможно да се регулира цикъла.Обикновено се пият всеки ден в продължение на 21 дни. След изпиването на цялата опаковка се прави почивка от 7 дни, период, в който всъщност трябва да имате цикъл. Ако не направите пауза между двете опаковки контрацептиви, няма да имате менструация. Това обаче често може да предизвика хормонални нарушения.

Въпреки това, преди да направите нещо се консултирайте с вашия лекар.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft