Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

“Травмата ми от тениса ме насочи към естествено билково решение”

Преди време получих контузия, докато играех тенис. Болката беше ужасно мъчителна.

Глезенът ми се поду, почервеня и подпухна. И най-лекото докосване ме караше да изпитвам болка, като че ли някой ме пробождаше с нажежен шиш.

Толкова много болка от едно нищо и никакво подхлъзване.

Болката беше толкова силна, че имах големи затруднения да си обуя обувките. А сложех ли си ги, по цял ден куцах из клиниката си.

Първо опитах лекарства без рецепта като Tylenol… Advil… Aleve. Никое не помогна.

Помогна ми единствено аспиринът. Но след известно време, той ми разстрои стомаха – типичен страничен ефект на аспирина.

И тогава се замислих… защо да не използвам кора от върба?

Още през 5ти век, Хипократ – бащата на медицината – е открил, че кората на бялата върба съдържа естествен екстракт, наречен салицин.  Х Той също така е известна като естествената форма на аспирина.

Всъщност, когато Байер измислят своята формула на аспирин през 1897 година, те просто химически копират салицина.

Затова реших да пробвам.

И в рамките на 48 часа отокът спадна. Отново можех да ходя нормално. А след няколко дни се върнах на тенис корта.

Днес кракът му е напълно възстановен и то без да изпитам нито един от страничните ефекти на съвременните болкоуспокояващи лекарства.

Всъщност резултатите бяха толкова изумителни, че ми се прииска да осигуря същото облекчение и на пациентите си. Затова впрегнах екипа си и започнахме да изследваме бялата върба. Открихме впечатляващи неща…

white willow

Бялата върба прави чудеса

Не съм единственият, който може да потвърди силата на бялата върба.

В едно изследване, проведено от American Journal of Medicine40% от вземащите бяла върба за болки в гърба казват, че напълно са се освободили от болката.

В друг клиничен тест, проведен от Phytomedicine, хората страдащи от остри болки в кръста вземали салицин (активната съставка в бялата върба). Много от тях усетили подобрение само след 4 седмици.

А в едно изследване на Phytotherapy Research, хора, страдащи от остеоартрит били разделени в две групи: Едната група вземала бяла върба; другата плацебо. Посредством индекса WOMAC за измерване на болката при остеоартрит, групата, вземала бяла върба показала снижение на болката с 14%. При групата на плацебо вземащите, болката всъщност се увеличила.

Ефикасност на бялата върба в облекчаването на болката

Обобщение за облекчаването на болката с кора от бяла върба

Облекчаване на болката:

Зелено = кора от върба,

Червено = плацебо

Когато видях тези резултати, аз исках веднага да ви предложа бяла върба.

Но първо исках да съчетая бялата върба с други естествени оздравяващи лекове, за да направя дори още по-силна, ефикасна и бързо действаща формула.

Така че прибавих още три от най-ефикасните естествени източници на облекчение на болката, познати на медицинската наука. И резултатите бяха по-добри от всичко, на което бих могъл да се надявам.

Печеливша комбинация

Освен бялата върба, моята формула съдържа някои от най-мощните, познати на човека болкоуспокояващи, които включват корена от  китайски джинджифил и сярата, използвана от древните гърци.

След като сам я изпробвах, опитах я и върху пациентите си – и тя действа!

Ето как:

MSM (метилсулфонилмета): От праисторически времена човекът познава и търси серни извори и бани, за да лекува раните, нараняванията и всичките си болести.

 

MSM е органичен вид сяра. Приемето го за ‘серен извор под формата на хранителна добавка’. Някога сме го получавали естествено от питейната вода. Но днес той се отстранява при филтрирането на водата.

MSM предоставя биологически активната сяра, от която се нуждаем, за да функционираме. Има я във всички сурови меса, и в плодовете и зеленчуците, които растат в естествените почви. Но не получаваме достатъчно от нея в съвременната храна, нито във водата, така че тя да помага на болните ни тела и да ги лекува.

Така както серните извори облекчавали болящите, увредени стави на троянските воини, MSM поддържа здравословен имунен отговор. Прави го като подобрява ‘преминаването през клетките’. MSM предотвратява натрупването на напрежение в клетките ви като осигурява вредните неща да изтичат от тях, а хранителните вещества да се вливат.

Много лекари не го осъзнават, но напрежението и токсините се наслагват в клетките и са основната причина за възпалението. Отслабването на това напрежение води до изчезването на възпалението и болката. Пиенето на Tylenol или Aleve просто лекува ‘симптомите’ като блокира усещането за болка. MSM стига до корена на проблема като елиминира причината за вашата болка.

Изследване, публикувано в Osteoarthritis Cartilage разкри, че MSM ‘ ‘осигурява значително снижаване на болката и на увреждането на физическата функция при пациенти с остеоартрит…’  4

Друго научно изследване показва, че MSM:

  • Спомага за здравословен имунен отговор
  • Засилва притока на кръв в болезнените места
  • Облекчава мускулните спазми
  • Омекотява тъканите на белезите

Глюкозамин сулфат: Сигурен съм, че сте чували за глюкозамин. Но той съществува в различни видове, качеството на които е много различно. (Внимавайте за качеството, ако купувате глюкозамин.)

Биоактивният глюкозамин сулфат, а НЕ химическият глюкозамин (HCL) прави чудеса за ставите ви. Той подобрява здравето на съединителната тъкан и на хрущяла. Без него вашите хрущяли и съединителна тъкан  изтъняват, докато с времето може да се стигне до търкане на кост в кост – а това е точно толкова болезнено, колкото звучи.

През 2001 година престижното британско медицинско списание Lancet потвърди това действие, както и дългосрочната ефикасност на глюкозамин сулфата. Те откриха, че глюкозамин сулфатът спира загубата на хрущял при пациенти с остеоартрит в коленете за 3 години.

Прочетох друго изследване, публикувано в списанието British Journal of Sports Medicine, в което забележителните 77% от пациентите посочват драматично намаление на болката. А 69% казват, че ‘физическата функция’ на ставите им се е подобрила, осигурявайки им повече свобода и мобилност. Не съм виждал или използвал друго лекарство с такъв висок процент на подобрение на ставната функция.

 

Корен от джинджифил: Когато бях момче баба ми, ми правеше чай от джинджифил когато си изкълчех някоя става или имах болезнено схващане на крак или ръка от игрите навън. Тя го наричаше ‘старовремско лекарство’. Всъщност, коренът от джинджифил е може би най-старата позната болкоуспокоява ща билка. Използва се от хиляди години в Китай и Индия – а по-късно и от средновековните европейци.

Коренът от джинджифил работи със забележителна скорост. Облекчението е незабавно. Той действа като блокира ‘простагландините’ – тези досадни молекули, които добавят напрежение в клетките ви.

В Университета на Маями, изследователите давали на хора с артрит в коленете корен от джинджифил или плацебо и измервали болката в коленете, когато те се изправяли от седнало положение. От вземалите корен от джинджифил, 68% казали, че са почувствали значително снижаване на болката при изправяне.

Министерството на екологичната медицина в Дания провело експеримент, в който учените давали корен от джинджифил на пациенти с артрит и мускулни болки. В групата с артрит 75% почувствали облекчение без никакви странични ефекти. В групата с мускулни болки забележителните 100% от хората съобщили за облекчаване на болката!

от Ал Сиърс

Източник: Al Sears, My Tennis Injury Led Me to a Natural Herbal Solution, 28 August 2011

Снимка: blog.wenxuecity.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчват да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Цялото съдържание на този уебсайт е защитено от ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА с всички запазени права и законови последици.

Вие НЯМАТЕ ПРАВО да възпроизвеждате, да предавате, да използвате статиите и материалите или да използвате за каквато и да е публична или търговска цел този сайт без да упоменете, че съответната информация е взета от нас – Здрави всеки ден – и да посочите линк, водещ към нас, примерно, zdravivsekiden.com, или без да имате предварителното писмено разрешение от собственика на сайта.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *