Турско лекарство за разширени вени и бабини рецепти

Откъде се купува прочутото турско лекарство за разширени вени? Бабини рецепти, лекове. Тибетска рецепта за прибиране на разширени вени

Отдават разширяването на вените на гени – виновници. Практически погледнато тя е следствие от лоша циркулация на кръвта. Каквато и да е същността, варикозата не се оставя без противодействие. Последните й стадии са повече от неприятни.

Развитие на варикозните разширения
СтадииХарактеристика
Нулаотичане, тежест, болки, спазми без видимо разширяване
1 (стартов)трайно разширяване на най-малките съдове (съдови звездички)
2 (същински)увеличени вени, възли, посиняване
3 (хроничен)постоянен оток с малки вариации в степента
4 (структурен)кожни симптоми и изменения, атрофия
5 (трофичен)периодична проява на трофични язви

На етапи 0 и стартов (1) се заздравяват съдовите стени чрез лекарства, диета, масажи и активности. До етап 3 включиетелно се разчита на консервативна терапия (медикаменти и билки), съчетана с компресиращо бельо и гимнастика.

От етап 4 се минава към премахване на компрометираната вена оперативно, с лазер или чрез инжектиране на склерозант.

Турско лекарство за разширени вени

Има три водещи типа лекарства за варикоза – с диосмин (Детралекс, Диокет, Флебодия), с троксерутин (Венорутон, Троксевазин, Веналот) и растителни – с извлеци от кестен, грозде и др.

Известното като „турско лекарство“ не излиза от описаната рамка – това е препарат с диосмин, каквито има и в България. Нарича се Дафлон и се взема перорално по 500 мг.

Видео: Ревю на Дафлон на руски.

Защо толкова го търсят? Мнения

Турският Дафлон е аналог на продаваните у нас Детралекс и други препарати с флавоноидна фракция. Това са венотоници, които оздравяват малките съдове. Наложило се е мнението, че лекарствата от Турция са по-силни и ефикасни, при това и цената им е по-добра. Дафлон се препоръчва във форумите за варикоза и за хемороиди. Описанието му не показва съществени разлики от Детралекс, но се ползва с подчертано добро мнение.

Откъде се взема?

Дафлон се внася от туристи и се продава чрез сайтовете за частни обяви. Освен това е в номенклатурата на интернет търговците на турски лекарства.

Руски крем за разширени вени

Руските препарати, познати у нас, са от растителния тип – комбинации с извлек от кестен. Например през страници във Фейсбук се продава фитогелът Славитон за укрепване на съдовите стени и подобряване на кръвния оборот. Намалява подпухването и дава усещане за лекота. Кестенът е подкрепен от лайка, хмел и мащерка.

Демир бозан билки за бъбреци

В аптеките има други две предложения, които са от руската марка „911“. Те са масажни гелове под името Венолгон и Балсам с конски кестен. Във Венолгон кестенът е допълнен от лимонено масло и четири билки. Другият продукт е с ментол и троксерутин. И двата повлияват разширенията, отичането и неприятните усещания.

Немски крем за разширени вени

Немските продукти за варикоза също са на основата на кестен. Активната съставка е извлечена от кората, която подава кумаринови гликозиди с ефект на венотоник. Те потискат възпалението. Такива кремове са Кревил в 4 разновидности, Краутерхоф с лоза, Венен гел на Д-р Таис с невен, активен гел на Абофарма с евкалипт и арника.

Демир бозан и конски кестен 02

Немски мехлеми с конски кестен

Др. ефикасни лекарства, мехлеми

Аналог на руските и немските кремове с кестен е българският Венокастан, в който кестенът е подкрепен от невен, прополис и масла. Въздейства на съдовете по описания дотук начин. Подобен български продукт е Венил гел на Michelle с невен и дъб.

Детралекс

Той е безрецептурно лекарство – венопротектор и тоник, изписван при недостатъчност на венозното кръвообращението. 90% от състава му е диосмин. Снижава разширението и стяга стените, активизира протока през увредените съдове и подобрява цялостната динамика. Максималният ефект от лекарството се постига при доза от 2 Х 500 мг

Вижте и ТОВА: Колко време се пие Детралекс? Мнения. Как се пие при хемороиди? През колко време се взема турски Детралекс?

Новарикс

Таблетките Новарикс са аналог на Детралекс – подават 90% диосмин на 10% хесперидин. Разликата е, че тук е добавен и 100 мг колаген. Третата съставка се цели в причината за отпускането на съдовите стени – лошата структура от загубата на това вещество, което като мрежа поддържа тъканите.

Кой е най-добрият гел за разширени вени?

В групата на растителните препарати влизат не само гелове с кестен, но и други комбинирани състави с ефект върху съдовия тонус. Българският Венотон S разчита на смрадлика, лайка и невен против възпалението, дъб и оман за стягане. Герофит също е български продукт с невен, лавандула, салвия и още билки и масла.

Индийският Пайлекс на крем и таблетки е с богат растителен състав, както е обичайно за продуктите на Хималая. Прилага се при по-широк кръг от венозни проблеми, включително фисури и хемороиди. Отличава се с изгодна цена.

Кремове с хепарин подпомагат пациентите, макар да не влияят директно върху съдовата мрежа. Те са антикоагуланти – разреждат кръвния поток и подпомагат оттичането му. Тук влизат Лиотон 1000 с умерена противовъзпалителна активност, Виатромб, Хепароид и др.

Отделна група са кремовете с троксерутин, които уплътняват стените на кр. съдове и намаляват тяхната проницаемост. Другите въздействия са стандартните – тонизиращо, против отоци, възпаление и за възстановяване. Такива кремове са Троксевазин на Актавис и Троксерутин на Ветпром.

Помощен ефект при варикоза имат чисто противовъзпалителните мазила от нестероидния тип с диклофенак, индометацин и др.

Магнезиево олио

Водните р-ри на магнезиевият хлорид са описани като олио, масло или гел – те са с различна консистенция и концентрация. Някои се нанасят без разреждане, а други – с вода за по-лесно проникване.

Приемането на магнезий през кожата има широк спектър на приложения. При варикоза успокоява, обезболява и оздравява съдовата мрежа и тонизира мускулатурата. Ефект се наблюдава при системно мазане в течение на над 4 седмици, с 4 –кратно втриване.

Представители са геловете на Зещейн (Zechstein). „Домашен“ и по-добър като цена аналог се приготвя чрез разтваряне на магнезиев хлорид на люспи в дестилирана вода.

Бабини рецепти и лекове

Качествено допълнение на локалното лечение са билките за стягане на съдовете и пречистване на кръвта.

Демир бозан за разширени вени 01

Така изглежда оригиналният билков състав Демир бозан

Най-добрият състав е Демир бозан (оригиналният чай), който комбинира шест билки. Демир бозан оказва целенасочен ефект върху състава на кръвта и състоянието на съдовата мрежа. Пие се при увредени и разтегнати вени, като активните му съставки в това отношение са хвощ и глог. Другите билки повлияват симптоматиката като отпускат, успокояват възпаляванията, облекчават и обезболяват.

Лечение с оцет

От домашните цярове добри препоръки има оцетът от ябълки. Той се пие по 1 с.л. сутрин (разводнен). Ефектът от оцета е изцяло върху кръвта – разрежда я и ускорява протичането й през увредените участъци. Лечението с оцет е допустимо в първите стадии.

Конски кестен за разширени вени

Дивият или конски кестен подпомага пациентите не само в аптечни си варианти на капсули за пиене и на крем за мазане. От него се правят домашни отварки (от кора) и тинктури (от меките зелени обвивки на кестеновия плод).

  • Рецепта за баня на краката: по 15 г кора от кестен, лист коприва и цвят лайка на 2.5 л вода. Варят се 1 час и се разреждат до нужното количество. Краката се натопяват за 30  мин.
Тибетска рецепта за прибиране на разширени вени

Китайските целители се справят с проблема по различен път – те правят бани с шафран. Те имат локално загряващо въздействие – разширяват тъканите, подобряват кръвния и лимфния поток, премахват отоците. Шафранът премахва възпалението и почиства от токсини.

Шафранът е подправка, продавана в изсушен вид. Има го например в интернет здравословния магазин Зоя. Не е нужно да се купува от скъпите разновидности.

  • Рецепта: 2 с.л. от подправката се накисват в малко сгорещена вода за 20 мин. Запарката се налива във ваничката и се потопяват краката. Другият вариант е да се загърне дозата в марля и да се запари на място във ваната.
Антифлегмин

Последно ще споменем ветеринарния мехлем Антифлегмин, който от години се ползва за разширени вени. Препаратът се продава само от ветеринари. Съдържа камфор, който охлажда и стяга съдовете. Другата му съставка въздейства на възпаляването и пази от усложнения. При спазване на дозировките е безопасен.

Погледнете непременно и ТУК: Антифлегмин. Ефикасен крем при хемороиди и разширени вени. Как се ползва и как се взема от ветеринарната аптека?

Видео: Д-р Неделя Щонова за разширените вени

Първоначално публикувано на:10.08.2023 @ 5:35

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Турско лекарство за разширени вени и бабини рецепти

  1. Фигурин билки за отслабване
  2. Пия Демир бозан оригиналният чай по три чая отначало за 2 месеца, сега вече по два чая за още 2 месеца после ще направя почивка. Вените доста се успокоиха и смятам, че има ефект.

  3. И аз съм така, комбинирам билки с детралекс и мажа с кестеновите кремове, взимам от евтините Кревил или Хербамедикус от 500 мл.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *