.

Бабини рецепти за красота

Против акне - взимате 5 таблетки от антибиотика "Хлорицид". Таблетките се счукват и се сместват с крем здраве. Вечер след като си измиете хубаво лицете, се намажете с крем и го оставете да действа 1-2 часа. После го отстранете с хладка вода

Бабини рецепти за красота
ng>Против акне - взимате 5 таблетки от антибиотика "Хлорицид". Таблетките се счукват и се сместват с крем здраве. Вечер след като си измиете хубаво лицете, се намажете с крем и го оставете да действа 1-2 часа. После го отстранете с хладка вода.

При черни точки
- за да се отървете от досадните черни точки, използвайте маската, която ще ви предложа. Трябва да смесите парче варена тиква и 1 лъжица прясна сметана и да сложите сместа за половин час върху лицето си, след което изплакнете с хладка вода.

За красива грива - в 400 мл топла минерална вода се разтваря 1 супена лъжица прясно изцеден лимонов сок. С тази течност се измива косата преди да свършите да се къпете, т.е миете си косата и повече не я плакнете. По този начин косата ви ще стане мека и бляскава и ще има хубав аромат до следващото къпане.

Маска, помага за възстановяването на косата - заливат се 25 грама люспи от лук със спирт 60%. Към това се добавят 5 карамфилчета, които преди това са смлени. Течността трябва да престои 2 седмици, за да има ефект, като е задължително да се съхранява в хубаво затворен съд на тъмно. Ползва се всеки ден, като се втрива добре в кожата на главата.

За по-бърз растеж на косата - с 1 литър вряла вода се заливат 3 супени лъжици листа от магнолия. Течността трябва да преседи 4 часа в хубаво затворен съд. После се мие главата всеки ден, без да използвате сапун или шампоан.

Тоник за лице - разбива се ябълката на пюре, като към него добавяте листа от рози и мед. Сместта се залива с вряла вода и трябва да се остави да преседи 20 минути. След това слагаме етерично масло от лимон и нанасяте сместта върху лицето си. Хубаво е да поседите така поне 10-15 минутки. Този тоник ще направи лицето ви свежо и ще съживи кожата ви.

Балсам за почистване и подхранване на лицето - половин банан се разбива, докато стане на пюре. 1 чаена лъжичка прясна сметана се затопля и се смесва с 1 чаена лъжичка мед. Тази смес се прибавя към пюрето от банан. Маската се нанася на лицето и се седи с ней 15-20 минутки. Отмиването трябва да стане с топла вода.

За ръце - ако имате сухи ръце ви препоръчвам тази бабина рецепта. Смесвате 1 чаена лъжица маслинено масло и 1 чаена лъжица захар. Втривате сместта в ръцете си и ги масажирате. След процедурата измивате ръцете си във вода.

Антицелулитна рецепта - взимате 1 пакетче хума и го разреждате във вода, като хубаво разбърквате. След това добавете етерично масло от лимон и 2 кафеени лъжичи канела. Намажете портокаловата кожа и обвийте участъка с тънък найлон. Сложете си някаква дебела и топла дреха и се завийте с одеало, за да се нагреете хубаво. Постойте 20-30 минутки и се измийте с хладка вода. Тази смес помага излишните течности да бъдат премахнати.   

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
anito2000
преди 12 години
9
0
!
Отговори
mnogo polzno i interesno ama az sym si krasiva taka ili ina4e a sym model na spisanie a s kosatai vsqka ve4er prava tov
Страница 1 от 1